Berichten uit de Dorpsraad van 5 april 2024

  • Home
  • Nieuws
  • Berichten uit de Dorpsraad van 5 april 2024
Het Paasvuur
Eerlijk is eerlijk, het brandde prachtig. Het paasvuur natuurlijk. 2023 is vergeten, 2024 is nu de norm. Leuke locatie ook. Iets verder van het dorp en mensen die er persé met de auto naartoe willen hadden nu ook meer ruimte om achter elkaar in file te staan om naar de achterbumper van de voorganger te staren.
Een mooi gelijkmatig vuur dus, fraaie hoge vlammen. Helemaal zoals het hoort. Mensen van VKL en anderen, proficiat. Bij de opbouw van de boake hadden ze mechanische hulp en waren ze veel eerder klaar dan andere jaren, zodat de bouwers al om half twaalf aan het bier moesten. Dat was toch nog wel even afzien.
Misschien was het voorspeld, maar in ieder geval tegen kwart voor negen ’s avonds begon het stevig te regenen. Daar had ik niet echt op gerekend. Verkeerde jas aan en op de fiets. Toch een dik kwartier fietsen naar huis. Trappen schuin tegen wind en regen in. Thuis gekomen even checken: jas nat, ook van binnen, trui nat, overhemd nat en T-shirt nat. Full house. Toch een goed gevoel aan overgehouden. Voor een goed Paasvuur mag je wat overhebben.

Dokter Kerbert
Druk, druk, druk was het op woensdagmiddag 3 april bij het afscheid van dokter Kerbert. Dan merk je dat een huisarts in een dorp een andere betekenis heeft dan in de stad. Er is een warme band. In de rij waarin ik stond werd heel positief over hem gesproken. Huisarts, bijna van de wieg tot het graf, waar vind je dat nog? Om nog even terug te komen op dat druk, druk, druk. Er stond een rij van zeker 60 meter en het duurde meer dan een uur voor je aan de beurt was om de dokter de hand te schudden. Even dacht ik dat de mensen die binnen waren geweest, achteraan weer aansloten, zoals een slang die in z’n eigen staart bijt, maar dat was natuurlijk niet zo. Het waren iedere keer nieuwe mensen en dat drie uren lang. Tegen half zes gingen de laatsten naar binnen. Het kan bijna niet anders dan dat nagenoeg alle patiënten langs zijn geweest. Fijn ook dat Kerbert werd bijgestaan door z’n opvolgers mevr. van Landschoot en dhr. Landsheer. Laten we hopen dat ze het net zo lang volhouden als dokter Kerbert en dat het lukt de komende jaren om een nieuwe Medisch Centrum te openen in Lonneker. Lonneker zal dat heel erg verwelkomen.

Veronique gaat, Wendy komt
Het levert anders dan in de stad bij de wijkraden geen problemen op in Lonneker om nieuwe leden te vinden voor de Dorpsraad. Zoals gemeld heeft Veronique Dercksen recent de Dorpsraad verlaten en heeft de Dorpsraad een aantal namen laten passeren. Snel viel het oog op Wendy Vije-Levink, hoewel oudere Lonnekernaren haar ook kennen onder de naam Wegman. Ik weet ook niet precies hoe dat zit met die namen. Ze heeft zoals gebruikelijk twee vergaderingen “meegedraaid” en zowel DR als Wendy hadden na afloop van de tweede vergadering een ja, zodat ze met algemene stemmen kon worden benoemd als nieuw bestuurslid van de Dorpsraad. Wendy is overigens leerkracht in het basisonderwijs en dat paste precies binnen de Dorpsraad want Robert Reijnders was ivm zijn werktijden niet meer beschikbaar voor begeleiding van de Jeugddorpsraad, zodat Wendy die taak zo kon overnemen. Haar verdere portefeuille zal in de loop van dit jaar worden ingevuld. Ook zal ze binnenkort zelf in haar eigen woorden toelichten waarom ze ervoor koos Dorpsraadlid te worden.

Financieel Jaarverslag en Sociaal (Algemeen) Jaarverslag
Beide verslagen zijn vastgesteld en zijn op deze site te vinden: Financieel Jaarverslag en Sociaal (Algemeen) Jaarverslag. Voor geïnteresseerden in het wel en wee van de Dorpsraad op jaarbasis geeft dit een mooi compact overzicht. Zie www.dorpsraadlonneker.nl

Verkeersregelaars
Vorige week kon ik een dag na de oproep voor verkeersregelaars melden dat zich al twee mensen hadden opgegeven. Inmiddels een week later is dit aantal opgelopen tot acht stuks. Dat is al een leuk team waar we in de praktijk denk ik al goed mee uit de voeten kunnen.

Speelbölt
Afsluitend een klein berichtje over de zeer succesvolle Speelbölt. De scholen hadden toch twee klachten. Voor de tweede keer sinds de opening van de Speelbölt was er een dreumes met het hoofd tegen een metalen lamp van de voetpadverlichting gelopen. Resultaat: Glip in de wenkbrauw. Die lamp zit op ooghoogte voor die kleintjes. De Kleibleu (de onderhoudsploeg uit het dorp) plakte professionele stootbeveiliging op de hoeken van de lampen. Probleem opgelost.
De 2e klacht is de soms hoge waterstand in de wadi, die voor de afwatering zorgt van het terrein. Daarover zijn we met de gemeente in gesprek.
 
Zo leu, goodgoan en let ’n betje op mekaar
 
Matthie Kroezen
Dorpsraad Lonneker
 
 
Share our website