Berichten uit de Dorpsraad van 28 juni 2024

  • Home
  • Nieuws
  • Berichten uit de Dorpsraad van 28 juni 2024
Muziekzondagen in de muziekkoepel Lonneker
Even wat extra aandacht voor de muziekzondag van zondag 21 juli. Want het ochtenddeel heeft een bijzondere invulling. De morgen is voor de kinderen. De opzet van de muziekzondagen is heel breed. Veel soorten muziek, veel mogelijkheden voor jonge musici. Zondagmorgen 21 juli is echt voor de heel jonge musici of beter gezegd mogelijke jonge musici in de toekomst. Wat gaat er gebeuren? Kinderen vanaf groep 5 en ouder, tot plm 16 jaar mogen GRATIS meedoen aan een workshop slagwerk. Dat betekent dat je leert (en dat zijn mijn eigen woorden) om met iets ergens op te slaan waardoor er ritmisch geluid ontstaat. De leider van de slagwerkgroep van ons eigen Excelsior, Roy Hendriks, die heel veel weet van met iets ergens op slaan, gaat de werkgroep leiden. Dat heeft ie al heel vaak gedaan en kan hij heel goed. Roy neemt Djembé-trommels mee om te oefenen. Alle kinderen zijn welkom, ook als je nog nooit muziek hebt gemaakt. Misschien word je wel net zo beroemd als de legendarische Cesar Zuiderwijk van Golden Earring of zoals Edwin Evers, niet alleen een heel bekende DJ maar ook een heel goede drummer of en dan stop ik, Jamie Westland van DI-rect, niet alleen één van de Verraders, maar ook iemand die een fantastisch roffeltje kan geven. Je snapt wel aan mijn gebrekkige uitleg dat ik er zelf niet veel van af weet, maar wel heel enthousiast ben. Ouders, opa’s, oma’s en kinderen kom naar de workshop Slagwerk op zondagmorgen 10.30 uur in de muziekkoepel van Lonneker. En…het is niet alleen maar voor kinderen uit Lonneker hoor, alle kinderen mogen meedoen op de eerste zondag van de schoolvakantie. Volgende week nog meer informatie.
 
Wegwerkzaamheden in Lonneker
Als er nog mensen zijn in Lonneker die niet hebben gemerkt dat er wordt gewerkt aan de weg in Lonneker, dan verdienen die een onderscheiding. In het dorp zelf duren de werkzaamheden, dan hier dan daar, nog tot en met vrijdag 26 juli 2024. Dan moet het klaar zijn in het dorp zelf. Direct na de zomervakantie beginnen dan de werkzaamheden aan het fietspad langs de Voortsweg op maandag 26 augustus en die gaan duren, schrik niet, tot zeker 11 december 2024. Het fietspad zal dan vaak en langdurig zijn afgesloten. Binnenkort horen we van de projectleider van de gemeente hoe één en ander er precies in de praktijk uit gaat zien. We houden u op de hoogte ook via onze website en de dorpsapp: ''Lonneker: Hoe dan?'' Nu 248 leden. Nog niet aangemeld bij de groepsapp? Klik op deze link of neem even contact op met info@dorpsraadlonneker.nl en het wordt voor elkaar gemaakt.
Het gedrag van sommigen laat nog wel te wensen over. Bewoners aan de Oldenzaalsestraat waar alleen de rijbaan richting Oldenzaal open is, zien regelmatig grote vrachtauto’s doorrijden tot de wegafsluiting bij de Wegmanstraat om tot de ontdekking te komen dat ze echt niet verder kunnen, om dan moeizaam te moeten keren om terug te rijden richting rotonde. Ook zien ze met regelmaat bestuurders met een dikke middelvinger gewoon de linker rijbaan kiezen en tegen het verkeer in richting Enschede rijden. Dikke ikke moet er langs, aan de kant allemaal.
 
Vandalen actief in Lonneker:
Of het om één groep(je) gaat of om meer is nog niet duidelijk, maar er zijn toch opmerkelijke zaken in Lonneker. De verkeersspiegel aan de Bergweg is ’s nachts gedemonteerd en verdwenen; het infobord Parkeren, naast het dorpshuis, was gedemonteerd, maar niet verdwenen, maar de bouten en moeren waren wel weg?? Het opmerkelijkst was de schade aan één van de bankjes langs het Arendspad tussen het Welna en het Bouwhuis. De staanders zijn van gewapend beton en kunnen honderden kilo’s dragen. Het zitgedeelte van beide staanders was echter afgebroken. (zie foto) Dat kan alleen als je met een groep personen op het bankje gaat staan dansen of als je er met een auto of trekker tegenaan rijdt. Wie weet er meer van?
 
Weemoed
Het einde eindigt altijd met het einde. Na dit niets meer. Herman, Ine en Anneke hebben de deur van De Schikkerij op 29 juni gesloten. Vorige week heeft Alex Hospers-Jaume Valentin er een prachtig gedicht over geschreven. En … goede wijn behoeft geen krans. Vele jaren vanaf meerdere locaties in Lonneker heeft De Schikkerij voor blije gezichten gezorgd. Mensen bedankt en het ga jullie goed in de toekomst. Wie zeet mekaar.
 
Leu, goodgoan en let ’n betje op mekaar
 
Matthie Kroezen
Dorpsraad Lonneker
 
 
 
Share our website