Berichten uit de Dorpsraad van 12 juli 2024

  • Home
  • Nieuws
  • Berichten uit de Dorpsraad van 12 juli 2024
Vakantie
De meesten hebben er naar uitgezien. De zomervakantie 2024. Waar gaan we naartoe? Hoe gaan we er naar toe? De teleurstelling over onze oranje-elf is al weggespoeld. Geen finale. Weer net niet. Wachten op ons eigen FC Twente met de eerste voorronde voor de Champions League. Zouden ze het halen? Zien we wel straks, eerst vakantie dus, met vliegtuig of auto in zuidelijke richting. Aansluiten in de wachtrij op Schiphol of bij een Baustelle/Staustelle op de Duitse autobaan? Keus genoeg in files. Maar ik hoop dat iedereen veilig aankomt op de plek waar een heerlijke vakantie wacht. Met alles waar je naar verlangd hebt. En dat we elkaar in september weer gezond terug zien. Goede reis!
 
Belangrijke data voor de komende tijd
Dit is de laatste Op en um’n Bölt voor de zomervakantie. Voor we elkaar weer spreken in september staan er nog wel een paar belangrijke zaken op de agenda. Noteer vast in de agenda: dinsdag 3 september ’s avonds ergens in Twente, juiste locatie en tijdstip nog niet bekend. Informatiebijeenkomst over de toekomst van Vliegveld Twente. Georganiseerd door Defensie en Provincie Overijssel. Komen er JSF straaljagers naar Vliegveld Twente. Komt er een groot munitiedepot in Weerselo? Op 3 september komt er hierover voorlichting en is er gelegenheid vragen te stellen. Voor die datum verschijnt er nog geen dorpsblad, dus houd Dorpsapp, FB en Website van de Dorpsraad en Huis aan Huis, Social Media e.d. goed in de gaten.
 
Wegopbrekingen Lonneker
De uitvoering van het Dorpsverkeersplan en de aanleg van de Fietssnelweg houden ons dit jaar nog in de greep. Op alle plekken waar nu nog gewerkt wordt moeten de werkzaamheden uiterlijk vrijdag 2 augustus zijn afgerond. De werkzaamheden beginnen dan weer op maandag 2 september aan de Lonneker Molenweg. Via de Dorpsstraat, Stegenkampweg, Voortsweg, Bergweg, Scholten Reimerstraat, Blijdensteinbleekweg opnieuw Voortsweg wordt eind november de Spölminkweg bereikt. Daar hopen gemeente en aannemer op vrijdag 6 december alles af te ronden. De handen moeten dus nog wel uit de mouwen. Ook hiervoor geldt: Houd Huis aan Huis, Dorpsapp en Social Media goed in de gaten. De laatste bijzonderheden en wijzigingen worden daar vermeld.
 
Muziekzondagen Lonneker
Muziek in Lonneker gaat gewoon door in de zomervakantie. Gelukkig wel, want er zijn ook genoeg mensen die er niet op uit trekken en gewoon in het dorp blijven. Een leuk muzikaal verzetje is dan wel op z’n plaats. Het eerstvolgende concert is op zondag 21 juli. Er is een kleine wijziging. De Vocalgroep Textown Transfer treedt ’s morgens op om 10.30 uur. Dan is ook de workshop drummen/slagwerk voor kinderen. Maar dat is in het Dorpshuis en aan het eind van de workshop doen de kinderen met Textown Transfer nog twee nummers samen. Dat schijnt heel leuk te worden. ’s Middags om 15 uur is het 2e optreden van de dag met singer/songwriter Nina Wood en Chris Hero Jack.
In augustus zijn we gewoon paraat op zondag 18 augustus ook weer met twee optredens.
‘s Morgens om 10.30 uur zomerse klanken van Bandera Latina, een zes-koppige band met Latin, Rumba, Flamenco en Mediterrane muziek. Ze spelen zowel bekende klassiekers als eigen composities. Schitterende live-band. Niet op vakantie op 18 augustus? Kom dan naar het Dorpsplein.
’s Middags is het weer de beurt aan ArtEZ. De kans om naar jonge musici te luisteren om 15 uur met optredens van Marit Nygard met eigen Nederlandstalige teksten en haar “éénmansorkest” voor de pauze en de vierkoppige De Koots na de pauze met Nederlandstalige energieke popmuziek o.a. (Hoe gaat het met je) “Boek”. Een echt leuke muziekdag voor de vakantietijd.
Dus:  muziekliefhebbers kom 21 juli en 18 augustus naar het Dorpsplein voor leuke gezellige muziek.
 
Commissie Regionaal Overleg Twente Airport (Crota)
Even terug naar de aanloop van vandaag. De datum van 3 september is bekend gemaakt in het hervatte overleg van Crota. Dit door wetgeving verplicht gestelde overleg tussen overheid, omwonenden en andere belanghebbenden bij het Vliegveld Twente was bij het begin van Corona en het vertrek van de voorzitter in 2021 stil komen te liggen. Mede op herhaalde aandrang van de Dorpsraad is op 11 juli het overleg weer gestart. Benno Brand wethouder van Dinkelland is benoemd tot voorzitter en Thijs Melief van de Dorpsraad Lonneker tot vice-voorzitter. Het secretariaat ligt in handen van de provincie Overijssel. Na deze startbijeenkomst zal een eerste officiële vergadering plaatsvinden kort na de zomervakantie.
 
Zo dat was het voor vandaag. Iedereen een heel mooie zomer gewenst. Dat u precies het weer krijgt waarop u wenst. Geen files, geen hittegolven, geen blikseminslagen of hagelstenen zo groot als golfballen. Gewoon een heerlijke zomer, ooit bezongen door Gerard Cox.
Tot september,
 
Leu Goodgoan en let ’n betje op mekaar
 
Matthie Kroezen
 
Share our website